Modelportfolio maken

Wat is een model portfolio?

Om aan werk te komen moet je ook als model gaan solliciteren. De sollicitatiebrief van een model is anders dan voor een reguliere kantoorbaan. Je moet jezelf zo goed mogelijk presenteren op castings. Dit doe je met behulp van een model portfolio. Een portfolio bevat mooie foto's, eventueel van fotoshoots. Het modellenbureau waar je bij zit zorgt vaak voor een portfolio voor beginnende modellen. Zij laten een reeks geschikte foto's maken, met close-ups en overzichtsfoto's. De potentiële klant moet met één blik op het portfolio kunnen bepalen of je geschikt bent voor een klus. Zorg voorafgaand aan een casting dat alle foto's in de goede volgorde zitten. Het is verder belangrijk dat de foto's gevarieerd zijn en je verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen laat zien.

Hoe maak je een goed portfolio?

Modellenbureaus zorgen vaak voor een portfolio voor hun modellen. Zij weten welke richting het model op gaat met zijn of haar carrière en kan hier op inspelen. Een freelance model moet bijvoorbeeld een grotere variatie van foto's laten zien dan een high fashion model. Een portfolio maken is de eerste stap richting een succesvolle modellencarrière. Je geeft de opdrachtgever hiermee een goede eerste indruk. Het is de kunst om zoveel mogelijk afwisseling te laten zien in zo min mogelijk foto's (8-20). Voeg kleurenfoto's toe, maar zeker ook een aantal zwart-wit afbeeldingen. Een close-up waarop je geen make-up draagt is onmisbaar. De opdrachtgever kan zo direct bepalen of je gezicht geschikt is voor de klus. Voeg naast close-ups ook overzichtsfoto's toe. Een portfolio maken kost tijd, maar een goede verzameling foto's zal je zeker aan werk helpen!

Begin je model portfolio bij Model-worden.com

Wanneer je een cursus model worden begint bij Model-worden.com, krijg je de kans een begin te maken aan je portfolio. Een onderdeel van de cursus is een professionele fotoshoot, waarmee de eerste foto's voor je model portfolio worden gemaakt. Wanneer dit succesvol blijkt, volgt er een inschrijving bij een modellenbureau.

Meer over de mogelijkheden Ervaringen van eerdere deelnemers Bekijk hier de locaties
Contact@model-worden.com 084 874-0349
© 2019 model-worden.com